• Een kleine greep uit mijn werk

 • Logo ontwerp: Browsnbeats en Brows/e.lab

  Logo ontwerp: Browsnbeats en Brows/e.lab

  Voor audioproducent en tekstschrijver Robert van Kerkhof (eigenaar Browsnbeats en Brows/e.labs) heb ik de logo’s mogen ontwerpen.

  “Dank Sebastiaan! Het was een fijn traject vanaf het begin met een geweldig resultaat! Mooi om te zien hoe de kernwaarden van Browsnbeats en Brows/e.lab visueel zijn vertaald. Erg blij mee!! Nogmaals geweldig bedankt!!!

  Robert van Kerkhof”

 • Drone-foto's Molenplas Stevensweert

  Deze drone-foto’s heb ik mogen maken en publiceren met toestemming van Natuurmonumenten, beheereenheid Kempen en Midden-Limburg.

  Wil je dit landschap in het echt beleven? Bezoek dan de Molenplas bij Stevensweert en maak gebruik van de gemarkeerde wandelroute “Rondje Molenplas”. Deze route en nog meer gebiedsinformatie vind je op www.natuurmonumenten.nl/maasvallei. De wandeling is ook beschikbaar in de gratis route-app van Natuurmonumenten.

  Klik op onderstaande thumbnails voor een kleine selectie uit de vele foto’s:

  Molenplas Stevensweert Molenplas Stevensweert Molenplas Stevensweert Molenplas Stevensweert

  Natuurmonumenten

  Drone-foto's Molenplas Stevensweert
 • Game-based learning: S5 Simulation Game voor Ewals Cargo Care

  Game-based learning: S5 Simulation Game voor Ewals Cargo Care

  Het hebben van een clean desk policy is één, maar hoe maak je je medewerkers nu bewust van hun werkomgeving en de voordelen die dit met zich meebrengt?

  Binnen Ewals Cargo Care heb ik voor bovenstaande een Game-based learning leerinterventie ontwikkeld: “De 5S Simulation game”.

  In de 5S Simulation Game doorloop je middels een game de 5 Japanse principes voor orde en netheid: Het 5S-systeem. Zo zie je in onderstaande afbeeldingen hoe je het eerste principe, Seiri (sorteren) oftewel 1S, doorloopt. Na elke stap vertelt en coacht de Project Manager Blackbelt je verder naar de volgende stap.

  Klik op onderstaande thumbnails voor een impressie:

  Instructies behorende bij de S1 mini-game mini-game Feedback S1 mini-game door collega Project Manager Blackgelt

 • Game-based learning: Onboarding bij Ewals Cargo Care

  Als uitbreiding op het blended onboardings-programma van Ewals Cargo Care B.V. heb ik een mixed reality escape room ontwikkeld.

  Het doel van de escape room is om nieuwe medewerkers, tijdens hun ontsnappingspoging, de historie, missie en visie, en bijzondere wetenswaardig-heden van Ewals bij te brengen. Dat de module daarbij ook nog eens leuk en interessant is voor bestaande medewerkers, is natuurlijk mooi meegenomen.

  De virtuele escape en de fysieke i-Learn room zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, doordat voorwerpen en aanwijzingen in beide ruimtes over en weer naar elkaar verwijzen. Dat maakt de i-Learn escape room met recht een mixed reality ervaring.

  Klik op onderstaande thumbnails voor enkele in game screenshots.

  In game screenshot: Cijferslot In game screenshot: Events game In game screenshot: Scrabble game In game screenshot: Weegschaalspel In game screenshot: Weegschaalspel close-up

  In game screenshot: Koffer

  Game-based learning: Onboarding bij Ewals Cargo Care
 • E-learning: Sitech Services

  E-learning: Sitech Services

  Als pilot voor Sitech Services heb ik een E-learning performance support tool mogen ontwikkelen voor de revisie van een bepaald type hydromoer.

  Voor Sitech was dit een pilot project waarin E-learning als alternatief voor bestaande instructies (technische tekeningen) kon worden getoetst. Met de ontwikkelde E-learning is een veilige leeromgeving gecreëerd waarin technicians de hydromoer kunnen verkennen, een animatie instructievideo kunnen bekijken en een simulatie kunnen doorlopen.

  Waar de verkensessie en de animatie de technician introduceren met de hydromoer en de bijbehorende revisie, fungeert de simulatie als performance support tool ter ondersteuning van de technician tijdens de daadwerkelijke revisie. Hiermee draagt de E-learning bij aan het first time right principe van Lean Six Sigma dat door Sitech wordt nagestreefd.

  Klik op onderstaande thumbnails voor enkele screenshots.

  Instructie Hydromoer: Menu Instructie Hydromoer: Startpunt Instructie Hydromoer: Demontage stap 1

 • Game-based learning: Een Drone-Odyssee

  Als ROC-light gecertificeerd drone-operator erken ik het belang van een goede opleiding voor het kunnen uitvoeren van commerciële, maar ook recreatieve, dronevluchten.

  Er is sprake van een enorme wildgroei aan drones in de lucht en er zijn vrij veel verschillende opleidingen en trainingen voor professioneel dronegebruik. Vliegen met een drone is laagdrempelig, maar doordat je als drone-operator deelneemt aan het luchtverkeer is kennis over o.a. wet- en regelgeving, meteorologie en techniek wel zo handig (zo niet vereist). Met game-based learning wil ik deze kennis op een laagdrempelige manier overbrengen op (toekomstige) drone-operators.

  Het eerste deel van de reeks staat gepland voor vrijgave eind 2019.

  Klik op onderstaande thumbnails voor enkele in game screenshots.

  In game screenshot: Voorkant van het Area51 trainingcenter In game screenshot: Achterkant van het Area51 trainingcenter In game screenshot: Ground missiles station In game screenshot: Star Wars speedbike In game screenshot: Prime drone

  Game-based learning: Een Drone-Odyssee
 • 360° virtual tour: Brandweer Venlo

  360° virtual tour: Brandweer Venlo

  De beroepsploeg van de Brandweer in Venlo krijgt geregeld het verzoek of het mogelijk is om foto’s te maken van hun mooie kazerne en wagenpark. Gezien het grote aantal verzoeken, kunnen ze hier geen gehoor meer aan geven. De reden hiervoor is dat ze een parate dienst zijn en er dus altijd iemand mee zal moeten lopen. Dit kan natuurlijk niet altijd worden gegarandeerd.

  Om alle geïnteresseerden toch tegemoet te kunnen komen, heb ik een 360° virtual tour mogen ontwikkelen voor Brandweer Venlo. In deze tour worden bezoekers onder begeleiding van Hydrant rondgeleid door de brandweerkazerne.

  Bekijk hier de tour!

 • Website: Pocketgamer.nl

  Als je de “Over mij”- pagina hebt gelezen, zal het je niet verbazen dat ik erg geïnteresseerd ben in game mechanics.

  “Wat maakt een game leuk?”, “Wat maakt dat mensen een game keer op keer blijven spelen?”, “Welke action loops zitten in de game?” Dit en nog veel meer vraag ik me af wanneer ik een game speel.

  Je kunt wel stellen dat ik met een hele andere bril op naar games kijk. Kan ik er dan nog wel van genieten? Natuurlijk wel…maar dan wel met een kleine kanttekening. De games van tegenwoordig kunnen we niet of nauwelijks bekoren. Hoe mooi ze ook zijn. Maar, schotel me een ouderwetse Gameboy klassieker zoals Batman the video game of Robocop voor en ik ben verknocht. Dat zal vast wel iets te maken hebben met jeugdsentiment. Op deze site, en de daaraan gekoppelde Youtube channel, besteed ik dan ook voornamelijk aandacht aan ouderwetse retro games.

  Website: Pocketgamer.nl
 • Website: Karate en Muay Thai school Alken

  Website: Karate en Muay Thai school Alken

  Karate en Muay Thai school Alken is al sinds 1971 een begrip in Limburg en Nederland, maar ook ver daarbuiten. De sportschool heeft vele kampioenen en dangraadhouders afgeleverd en zelfs op Europees- en Wereldniveau gepresteerd.

  Naast specifieke trainingen voor wedstrijdvechters, kent de school een gevarieerd aanbod groeps- en privélessen speciaal voor recreanten. De website van de sportschool is daarmee een belangrijk communicatie-middel voor zowel de wedstrijdkalender als het lesrooster. Om de leden van de sportschool ook in de toekomst goed te kunnen informeren, heb ik de website vernieuwd.

  Roger Alken (eigenaar):

  “Bij deze wil ik Sebastiaan Vondenhoff van CR3ATE bedanken voor het maken van onze fantastische website. Hij is gebruikersvriendelijk, erg overzichtelijk en gemakkelijk zelf te onderhouden. Op naar een lange en duurzame samenwerking!”

 • 360° virtual tour: BcPL

  Rob Riedl (Sectordirecteur BcPL-locatie Holz in Kerkrade):

  “Het is elk jaar voor alle betrokkenen binnen een VO-school een spannende tijd als de informatieavonden en de Open Dag voor de deur staan. De twee, steeds terugkerende vragen zijn: Hoe bereik je je doelgroep en hoe verpak je je boodschap? Dit jaar heeft Sebastiaan van CR3ATE IMMERSIVE CONTENT mij daar uitstekend bij geholpen. ‘Echt’.

  De aangedragen praktijkvoorbeelden waren in onze brainstormronde heel bruikbaar als inspiratiebron. In de eindfase kwamen we plotseling op het idee om vooral leerlingen bij deze tour te betrekken. Ook toen werd er direct met ons meegedacht en de gewenste snelheid van handelen kwam nooit in gevaar. Dat zorgde voor vertrouwen en rust aan onze kant. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we bijzonder tevreden zijn over het eindresultaat, de prijs-kwaliteitverhouding en de persoonlijke betrokkenheid. Hartstikke bedankt en ik weet Sebastiaan zeker ook in de toekomst te vinden.

  Dank je wel!”

  Bekijk hier de tour!

  360° virtual tour: BcPL
 • Game: Nr. 170

  Game: Nr. 170

  “Wie ben ik!?

  Ik weet het niet en vraag me af waar ik ben. Al rondkijkende zie ik een spoor van vernieling. Waarschijnlijk bevind ik me in een oud woonhuis, wat nu dienst doet als kraakpand en overrijp is voor de sloop. Hoe ben ik hier in hemelsnaam verzeild geraakt? Hoe goed ik ook probeer, ik herinner me niets. Wel bekruipt me het gevoel dat ik hier vaker bent geweest, meer dan eens!

  Ik voel mijn hartslag bonken in m’n hals en voel me met de minuut zwakker worden. Als dit zo doorgaat, zal het me niet verbazen dat dit weleens mijn laatste uur kon zijn!

  Op de een of andere manier heeft deze locatie een enorme aantrekkingskracht op mij. Er moet een reden zijn waarom ik hier ben. Nieuwsgierig en vastberaden als ik ben, ga ik op onderzoek uit.”

  Bovenstaande is de introductietekst van de game Nr. 170; één van mijn toekomstige virtual escape room games.

 • Video: Ewals Cargo Care

  Als geen ander weet Ewals Cargo Care snel in te kunnen inspelen op de continue druk op de marges in de logistieke sector. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van haar dienstverlening.

  Om de steeds belangrijker wordende kwaliteitsvraag te kunnen blijven beantwoorden, investeert Ewals in de constante ontwikkeling van haar mensen. In dat kader heb ik de Driver Instruction Videos mogen ontwikkelen. Een maatwerkoplossing bestaande uit een 40-tal multilinguale instructievideo’s waarmee chauffeurs worden opgeleid naar de Ewals kwaliteitsstandaard.

  De Driver Instruction Videos maken deel uit van het Ewals Driver Education Program; een blended leerprogramma specifiek voor chauffeurs.

  Klik op onderstaande thumbnails voor een korte impressie.

  Driver Instruction Video: Driver Education Program Driver Instruction Video: Dealing with dangerous goods Driver Instruction Video: Miele load securing Driver Instruction Video: Using the Mega Huckepack XLS sytem
  Video: Ewals Cargo Care
 • Game: Roshampoo

  Game: Roshampoo

  Roshampoo is de eerste game die ik heb ontwikkeld. Het is een turn-based zero-zum spel, waarbij er steeds een duidelijke winnaar en dus ook verliezer is.

  Het spel is een variant op het alombekende papier-hand-schaar spel. Echter bij Roshampoo zijn er 4 extra “gebaren” mogelijk en wordt een duidelijke inzet bepaalt. Deze inzet gaat om specifieke huishoudelijke taken zoals het doen van de afwas, de hond uitlaten, de container aan de straat zetten, en nog veel meer. In totaal zijn er 20 taken waaruit de speler kan kiezen.

  Maar dat is nog niet alles…

  In Roshampoo zit nog een minigame verwerkt; een heuse allesbepalende krachtmeting!

  Klik op onderstaande thumbnails voor een kleine impressie.

  Roshampoo titelscherm Roshampoo name Roshampoo profile Roshampoo bet

  Roshampoo character select Roshampoo minigame Roshampoo character select Roshampoo versus scherm

 • Visitekaartje: In Shape Met Jolanda

  In opdracht van Jolanda heb ik een nieuw logo mogen ontwerpen.

  In het logo zie je een getekende versie van power woman Jolanda terug. Bij een nieuw logo hoort natuurlijk ook een nieuw visitekaartje.

  Visitekaartje: In Shape Met Jolanda
 • Visitekaartje: The Warehouse

  Visitekaartje: The Warehouse

  Voor The Warehouse heb ik het bestaande logo mogen vernieuwen zodat het beter past bij het imago van de shop.

  Ook hier maar meteen een nieuw visitekaartje voor ontworpen.

 • Webshop banners: The Warehouse

  Voor de webshop van The Warehouse heb ik periodiek wat banners mogen ontwerpen.

  De banners heb ik verwerkt in een banner slider op de webshop.

  Webshop banners: The Warehouse
 • Logo ontwerp: 360fights.nl

  Logo ontwerp: 360fights.nl

  Als liefhebber van vechtsporten heb ik een logo ontworpen voor een nieuw initiatief.

  Helaas is 360fights.nl (nog) niet echt van de grond gekomen, maar dat doet geen afbreuk aan het logo 😉

 • 3D tekening: 360fights.nl

  Een eerste aanzet voor een 3D animatie voor 360fights.nl.

  Wordt vervolgt?

  3D tekening: 360fights.nl
 • 360° virtual tour: Echtsportief.nl

  360° virtual tour: Echtsportief.nl

  Wat krijg je als je een creatieveling en fanatiek sporter met elkaar combineert?

  Op de website van Echtsportief.nl kun je je met een 360° workout helemaal fit trainen: “Een 360° virtual tour, maar dan anders!”

  Bekijk hier de tour!

 • Poster: Kick for Hope 2012

  Als medeorganisator van Kick for Hope ben ik o.a. verantwoordelijk geweest voor alle reclame uitingen. Zo ook de posters.

  Voor de promotie van Kick for Hope 2012 heb ik twee posters gemaakt. Beide posters zijn destijds in heel Nederland verspreid. De afbeelding hiernaast toont de eerste variant van de poster met niemand minder dan Remco Pardoel en Ferry Greevink.

  Poster: Kick for Hope 2012
 • Poster Kick for Hope 2012

  Poster Kick for Hope 2012

  De afbeelding hiernaast toont de tweede variant van de poster voor Kick for Hope 2012 met niemand minder dan Arnold Vanderlyde.